Quick not fix

Ik werd gebeld door iemand of ik tijd had om een Reiki behandeling te geven. Nou ben ik altijd bereid om te helpen, maar na een lange werkdag, was het voor mij genoeg. Het was 19.45 uur in de avond. Self care staat bij mij op no.1. De dame was zeer teleurgesteld, want ze was bij mij terecht gekomen via een bekende van mij. En die had haar verteld dat ik haar kon helpen. Ik heb uiteindelijk een tijdje aan de telefoon gezeten en wat ze eigenlijk wilde was NU verlichting… een quick fix.Haar vraag kwam vanuit wanhoop, maar ik kon er zo weinig mee.


Echt gek is het niet, als je het allemaal niet meer weet. Maar waar het me aan deed denken was: De quick fix methodes. Je weet wel:


β€˜π™ƒπ™šπ™šπ™‘ π™Ÿπ™š 𝙩𝙧𝙖π™ͺ𝙒𝙖 π™žπ™£ 𝟭𝟬 π™’π™žπ™£π™ͺπ™©π™šπ™£! π™†π™‘π™žπ™  π™π™žπ™šπ™§!’ β€˜

β€˜π˜Ώπ™šπ™―π™š π™–π™›π™›π™žπ™§π™’π™–π™©π™žπ™šπ™¨ π™—π™§π™šπ™£π™œπ™šπ™£ π™Ÿπ™š π™™π™š π™‘π™žπ™šπ™›π™™π™š 𝙫𝙖𝙣 π™Ÿπ™š π™‘π™šπ™«π™šπ™£! π™ƒπ™šπ™© π™¬π™šπ™§π™ π™© π™šπ™˜π™π™©! π™†π™‘π™žπ™  π™π™žπ™šπ™§!’


Ik word er simpelweg een beetje .. hoe zal ik het zeggen… moedeloos maar ook geΓ―rriteerd van.


En toch begrijp ik het wel. Als je het niet meer ziet, dat je dan alles probeert om je weer goed te voelen. En natuurlijk geeft Reiki je verlichting. Maar het verzacht, het lost niet op, na 1 behandeling.


Het lullige is dat 9 van de 10 quick fix methodes je geen beter gevoel geven, maar juist het tegenovergestelde. Frustratie, want het werkt niet, of even, of het werkt prima totdat er iets gebeurt en je weer een terugval krijgt.


Ze zijn bijna altijd gericht om de buitenwereld aan te passen, om iets te krijgen wat je niet hebt, om jou even verlichting, hoop, vertrouwen te geven. Eigenlijk jou afhankelijk te maken van wederom iets buiten jou. Oftewel een pleister erop plakken. Ja, je leest het goed: pleisters plakken. Beter gezegd, keihard negeren van de onderliggende roots van je β€˜probleem’.


Want wat is eigenlijk het doel van de quick fix? Altijd? Je wilt β€˜het ding’ niet. Je wilt de emotionele ervaring die je denkt te krijgen als het β€˜hebt’. Het je weer goed willen voelen, vrijheid, rijkdom, rust en ga zo maar door. En zo ontzettend veel mensen denken nog altijd dat dit bereikt kan worden via dingen, mensen, spullen en omstandigheden.


Nou zeg ik echt niet dat al die methodes ruk zijn. Er zijn ook methodes die wel degelijk werken! Maar mijn ervaring heeft me geleerd dat jarenlange conditioneringen omdraaien, iets nieuws aanleren, van jezelf houden, trauma’s verwerken… tijd, aandacht, consistentie en moed nodig heeft.
Het hoeft geen 10 jaar te duren, verandering kan ook snel gaan. Maar de moed hebben om te veranderen, kost tijd. Want in mijn ogen vergt het moed als je aan de slag gaat met jezelf.


Neem je tijd, verzamel je moed. Ga met iemand werken die je begeleid, ondersteunt, luistert. Stop met pleisters plakken en doe het werk. Kies om te veranderen, implementeer de informatie in jouw lijf, hart en ziel. Veranderingen komen echt vanuit jou, maar je moet eerst ruimte maken.

No more quick fix, alsjeblieft!

#verandering #moed

Scroll naar boven