Scenario’s en zelfanalyse

Scenario 1: 

Je kijkt in de spiegel en je ziet iemand terugkijken die je elke dag ziet. Het beeld is bekent, maar soms kijkt er iemand terug en dan gebeurt er iets met je. 

Je ogen staan anders. Je schouders, je houding, je uitstraling… je glans is niet zo goed zichtbaar. Een beetje ongemakkelijk scan je jezelf. Het beeld krijgt een betekenis en je emoties gaan aan. 

Wat zie je? Welk gesprek begint er? Dat het wel ok gaat, maar door het beeld en de betekenis die je eraan hebt gekoppeld, misschien ook weer niet? 

Ineens voelt het alsof je naar iemand anders kijkt en een golf van emoties ( teleurstelling, verdriet, boosheid, …) overvalt je. Je kijkt weg en je verklaart het beeld direct. Er is ook veel aan de hand… logisch… vervolgens kruip je in de veiligheid, vaak onbewust, door te blijven waar je bent en je te nestelen in het verklaarbare. 

Scenario 2: 

Je kijkt in de spiegel en je ziet iemand terugkijken die je elke dag ziet. Het beeld is bekent, maar soms kijkt er iemand terug en dan gebeurt er iets met je. 

Je ogen staan anders. Je schouders, je houding, je uitstraling… je glans is zo goed zichtbaar. Nieuwsgierig scan je jezelf. Het beeld krijgt een betekenis en je emoties gaan aan. 

Wat zie je? Welk gesprek begint er? Dat het super ok gaat en het beeld en de betekenis die je eraan hebt gekoppeld, bevestigd dit. 

Ineens zie je dat je naar de krachtige en prachtige versie van jezelf kijkt en een golf van emoties ( trots, liefdevol, blijdschap…) overvalt je. Je kijkt nog eens goed en je verklaart het beeld direct. 

Ik heb mezelf echt leren kennen, wat een reis en ik zie het nu. 

Vervolgens glimlach je en sta je in je hernieuwde energie en stap je bewust, wakker de dag in. 

Wat zie jij? Wat vertel jij jezelf? Welke ‘versie’ zie jij het liefst? 

Fijne maandag 

#bewust #bewustzijn #perspectief #persoonlijkegroei #persoonlijkeontwikkeling #groei #emoties #spiegelbeeld

Scroll naar boven