En daar sta je dan…

Je kijkt in de spiegel en de ogen die terug kijken, weten het gewoon even niet meer. Tranen rollen over je wangen, een ietwat onmachtig gevoel is bijna tastbaar. Ook een stukje frustratie, misschien zelfs wel boosheid…

“Het lijkt wel of ik steeds hetzelfde rondje loop, hoor ik mezelf zeggen. Waarom kom ik hier nou niet uit?
Ik voel in alles dat ik ergens iets mis. Dat ik iets over het hoofd zie. Maar wat? Ik heb een goed leven, maar ik ben niet helemaal happy… het loopt niet, liefde, geld… waarom zie ik het nou niet? “

Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Dit was ik. Ik voelde me ok, maar niet helemaal. Ik was vaak verdrietig, in mijzelf gekeerd, soms zelfs tegen het depressieve aan, een eenling, lang alleen, had wel een afwisselend leven, maar voelde me leeg. Ik wist niet wat ik wilde, wat ik voelde, het was allemaal een beetje hetzelfde. Ik was mezelf een beetje kwijt. Beetje boel.

Omdat ik niet wist, waar mijn angsten, blokkades, onware waarheden vandaan kwamen, kon ik nooit veranderingen aanbrengen in mijn leven. Het was net alsof er steeds een vaatwasser op de achtergrond meedraaide, onbewust, die mij ‘vasthield’ in mijn denken, voelen, doen en zijn.
Ik heb van alles geprobeerd om die patronen, mijn leven om te gooien. Maar het waren allemaal tijdelijke oplossingen. Totdat ik tijdens mijn opleiding tot Freedom Leader en Empowerment coach tot de kern kwam. Eindelijk! En Wow! Wat daar zat? Daar was ik mij niet van bewust.

Ik ben er helemaal ingedoken, stond open voor de nieuwe manier van leven en ik kan nu zeggen, dat ik zo anders in het leven sta. Ik zit vol nieuwsgierigheid en enthousiasme, er ontstaan keuzes, ik mag kiezen, ik mag er zijn en ik kan zeggen wie ik ben, wat ik wil en wat ik niet wil! Ik straal van binnenuit!

Zonder twijfels? Nee, die zijn er af en toe nog steeds. De diepgewortelde overtuigingen zijn er alleen niet meer. De twijfels kan ik nu super snel omdraaien naar positiviteit. Want vergeet niet? Zonder het donker kun je het licht niet zien.

Herkenbaar?

Scroll naar boven